Internationaal26 aug '17 17:34

Schots en scheef: parodie valt niet in goede aarde

Auteur: Judith Laanen

Of ze hebben inspiratie gehaald uit de Zondag met Lubach-parodieën, of ze dachten oprecht dat we er niet achter zouden komen: de Schotten zetten ons in een oproep om het spoor Schots te houden toch mooi te kakken.

Screenshot video Twitter
Screenshot video Twitter

De Schotse activistenclub Momentum maakte een filmpje over het behoud van het Schotse spoor ScotRail. Laat dat nou in handen zijn van de Nederlanders, namelijk de Nederlandse Spoorwegen. Volgens het filmpje, gemaakt door transportvakbond TSSA, profiteert de Nederlandse staat van het runnen van het Schotse spoor en zou daar wel verandering in mogen komen.

Alles dat ons Hollanders dierbaar is wordt natuurlijk belachelijk gemaakt:

Humza Yousaf, de minister voor transport van de Scottish National Party, vindt het een belachelijke streek en haalt op Twitter uit naar Momentum. Yousaf noemt het een 'beledigend, zelfs bijna xenofoob' filmpje.

 

Volgens tabloidkrant The Sun is ScotRail sinds 2015 in handen van Abellio, dat weer in handen is van NS. Abellio mocht het Schotse spoor beheren toen het niet lukte om het te nationaliseren, schrijft de krant.

Een woordvoerder van Momentum laat aan The Sun weten dat het filmpje 'een lichtvoetige kijk op de kwestie' is en 'een parodie op politieke spotjes van de SNP en Nederlandse toerismevideo's'. Daar hebben we er inderdaad niet heel lang geleden eentje van gehad die het wel goed deed...maar bedankt!

Lees ook: Trump imiteren doe je zo

Dan rest ons maar één oproep voor het programma dat over twee weken weer aan een nieuw seizoen gaat beginnen: Lubach, kom er maar weer in!


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen