Internationaal27 aug '17 21:55Aangepast op 28 aug '17 01:03

'England's rose' zal snel weer verwateren

Auteur: Thijs Baas

Voor éven staat de twintig jaar geleden overleden lady Diana weer in het middelpunt van de aandacht. Series, verhalen, documentaires: het kan even niet op. Maar even snel als de storm oplaaide, zal deze weer gaan liggen, verwacht correspondent Lia van Bekhoven. 'Tijd om haar met rust te laten en over te gaan tot de orde van de dag.'

Foto: AFP
Foto: AFP

Aan het leven van lady Diana kwam deze week twintig jaar geleden abrupt een einde. De Britten worden momenteel overstelpt met tv-programma's, boeken en krantenbijlagen over het leven van de voormalige kroonprinses. Zelfs Diana raakte de afgelopen jaren behoorlijk in de vergetelheid. Voor haar familie reden om deze zomer aan te grijpen om haar een zo florissant mogelijke plek in de geschiedenisboeken te bezorgen.

Openhartig interview

Haar zonen William en Harry waren zelfs bereid eenmalig een openhartig interview over hun moeder te geven. Maar een nieuwe golf van Diana-mania is volgens historica Kate Williams niet aan de orde. 'Ze hebben expliciet aangegeven dat ze dat niet nog een keer zullen doen; het is duidelijk echt hun moment om over hun moeder te praten en daarna hopen ze het weer volkomen privé te houden.' Diana moderniseerde tegen wil en dank de Britse monarchie, zegt Lia van Bekhoven. En haar zonen zullen daar ook weer hun steentje aan bijdragen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen