Internationaal1 sep '17 22:11Aangepast op 2 sep '17 12:16

Witte Huis: 'Er komt geen shutdown'

Auteur: Wesley Schouwenaars

President Donald Trump gaat in oktober waarschijnlijk niet over tot een 'shutdown' als er in de Amerikaanse begroting geen geld wordt uitgetrokken voor de bouw van een muur op de grens met Mexico. Dat heeft de Washington Post onthuld.

Foto EPA
Foto EPA

Het Witte Huis zou Republikeinse Congresleden hebben ingeseind dat Trump de overheidsloketten toch niet gaat sluiten, en de ambtenaren toch niet naar huis stuurt, als er geen budget van 1,6 miljard dollar beschikbaar komt voor de bouw van een nieuw stuk grensmuur. De Amerikanen moeten voor 30 september een akkoord sluiten over de begroting, waarin de Amerikaanse president ook geld wil zien voor de bouw van de muur.

Lees ook: Trump dreigt met shutdown regering

De Democraten lieten al weten dat ze geen handtekening zetten onder een begrotingsvariant waarbij geld voor de bouw van de muur is opgenomen. Dit tot woede van de president. 'De dwarsliggende Democraten willen niet dat we het doen, maar geloof me: al moeten we de regering platleggen, we bouwen die muur', zei Trump vorige week tijdens een speech in Phoenix, Arizona.

Toch blijft de bouw van de een muur tussen de Verenigde Staten en Mexico topprioriteit voor Trump, die het geld voor de bouw van de muur alsnog in de begroting van december terug zou willen zien.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen