Internationaal3 sep '17 17:40Aangepast op 4 sep '17 00:04

Kanselierskandidaten Merkel en Schulz kruisen degens in tv-debat

Auteur: Wesley Schouwenaars

Bijna de helft van de Duitse kiezers wil vanavond het debat tussen Bondskanselier Angela Merkel (CDU) en haar belangrijkste tegenstander Martin Schulz (SPD) zien. Dat schrijft het Duitsland Instituut bij de Universiteit van Amsterdam.

Foto ANP
Foto ANP

Eerder bleek al dat 46 procent van de Duitse kiezers nog zwevend is. Dat gegeven maakt het debat voor de Duitsers extra relevant. Van de 48 procent ondervraagden die zegt te gaan kijken, geeft 22 procent aan dat het debat nog van invloed kan zijn op de uiteindelijke keuze.

Het debat dat vanavond om 20:15 uur van start gaat is het enige debat tussen twee kanselierskandidaten in aanloop naar de verkiezingen van 24 september. Vier jaar geleden keken 18 miljoen mensen het tv-debat voor de verkiezingen. Dit jaar zou dat, als de helft van de Duitse kiesgerechtigden ook écht kijkt, kunnen oplopen tot 30 miljoen kijkers, blijkt uit een peiling van onderzoeksinstituut Forsa.

Lees ook: Schulz waant Merkel in fantasiewereld

Vorige week opende Schulz in een interview de aanval op Merkel. In een interview op de ARD zei hij dat 'Merkel haar gevoel voor realiteit heeft verloren en het contact met haar burgers is kwijtgeraakt'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen