Internationaal30 okt '17 08:23Aangepast op 30 okt '17 11:23

'Aanklacht tegen Puigdemont'

Auteur: BNR Webredactie

De Spaanse justitie gaat de Catalaanse leider Carles Puigdemont aanklagen wegens rebellie en opruiing. Dat melden Spaanse media.

Tijdens een demonstratie van voorstanders van Spaanse eenheid, gisteren in Barcelona, houdt een betoger een bord omhoog met het portret van Puigdemont en de tekst: 'weg met de dictators'.
Tijdens een demonstratie van voorstanders van Spaanse eenheid, gisteren in Barcelona, houdt een betoger een bord omhoog met het portret van Puigdemont en de tekst: 'weg met de dictators'. (AFP)

Volgens de goed ingevoerde Spaanse krant El Periódico komt justitie met een aanklacht tegen Puigdemont en vicepresident Junqueras voor rebellie en/of opruiing. Ook de afgezette baas van de Catalaanse politie en voorzitter Carme Forcadell van het Catalaans parlement worden hiervan beschuldigd.

Lees ook: Wil de echte Catalaan nu opstaan?

Of ze worden gearresteerd is nog niet duidelijk. Madrid heeft wel duidelijk aangegeven dat 'orders moeten worden opgevolgd'.

Puigdemont en parlementsvoorzitter Forcadell lieten vanochtend via sociale media weten dat zij vandaag gewoon aan het werk gaan:

Gerelateerde artikelen