Internationaal1 nov '17 05:40Aangepast op 12 mrt '18 14:48

Acht doden door aanslag New York

Auteur: BNR Webredactie

Door een terroristische aanslag in New York zijn dinsdag acht doden en elf gewonden gevallen. In Lower Manhattan reed een 29-jarige man in een gehuurde pick-uptruck met hoge snelheid in op fietsers en voetgangers.

De dader reed met zijn truck een aantal kilometers op een bij sporters populair fietspad langs de Hudson-rivier, in de buurt van Ground Zero. Aan het einde van zijn rit ramde hij een schoolbus. Daarbij vielen vier gewonden, onder wie twee kinderen. Daarna sprong hij, 'Allahu akbar' roepend, uit zijn auto met twee wapens in zijn hand. Hij werd neergeschoten door de politie. De wapens bleken later een hagelpistool en een paintballgeweer te zijn.

De man, die in 2010 uit Oezbekistan naar de VS migreerde, ligt in het ziekenhuis en gaat het overleven. De politie denkt dat hij alléén handelde. Bill de Blasio, burgemeester van New York spreekt van een 'laffe daad van terrorisme' door een lone wolf.

Onder de acht doden van de aanslag is een Belgische toeriste. Dat meldt de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Onder de elf gewonden zijn nog eens drie Belgen: een vader, moeder en zoon van één gezin.

Trump: ziek en gestoord persoon

Gerelateerde artikelen