Internationaal6 nov '17 06:14Aangepast op 12 mrt '18 14:48

Schietpartij Texas geen terreuraanslag

Auteur: BNR Webredactie

In een kerk in de plaats Sutherland Springs in de Amerikaanse staat Texas zijn bij een schietpartij 26 doden gevallen. De politie gaat niet uit van een terroristisch motief.

(EPA)

De schutter die zondag het vuur opende in een kerk in Sutherland Springs is Devin Patrick Kelley, een 26-jarige man uit het naburige Comal County in de Amerikaanse staat Texas. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Volgens de politie is er geen sprake van een terroristische aanslag.

Zijn motief is nog onduidelijk. Hij is een oud-militair en werd in 2014 ontslagen bij de luchtmacht vanwege mishandeling van zijn vrouw en kind, meldt CNN. De luchtmacht bevestigt aan CNN dat Kelley door de krijgsraad was veroordeeld voor mishandeling van zijn vrouw en kind. Naast ontslag kreeg Kelley een gevangenisstraf van een jaar opgelegd.

Bij de schietpartij kwamen volgens Amerikaanse autoriteiten 26 mensen om het leven die een dienst in de First Baptist Church bijwoonden. Nog eens 20 mensen raakten gewond. De leeftijden van de slachtoffers variëren van 5 tot 72 jaar.

Eenmaal buiten schoot een man die naast de kerk woont op de dader. Daarop liet Kelley zijn wapen vallen, stapte in zijn auto en sloeg op de vlucht. De politie trof hem later dood aan in zijn auto.

Sutherland Springs is een dorpje in het zuiden van Texas, niet ver van de stad San Antonio, en telt ongeveer 400 inwoners.

Reacties

De Amerikaanse president Donald Trump en de Gouverneur van de staat Texas hebben via Twitter hun medeleven betuigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen