Internationaal12 dec '17 16:24

Front National-fraude groter dan gedacht

Auteur: Wesley Schouwenaars

In navolging van de beschuldigingen in de richting van Front National-leider Marine Le Pen zeggen Franse aanklagers dat de partij op nóg grotere schaal heeft gefraudeerd. In totaal zou het om zo'n vijf miljoen euro gaan.

(Foto AFP)

'Het gaat om geld uit Brussel dat systematisch is gebruikt voor de partij in Frankrijk', zegt Frankrijk-correspondent Eveline Bijlsma. 'De beschuldiging luidt 'misbruik van vertrouwen'. Het gaat om alle zeventien Europarlementariërs van de partij en in totaal veertig assistenten.' Eerder werd Le Pen er al van beschuldigd dat ze haar lijfwacht en persoonlijke assistent met geld van het Europees Parlement zou hebben betaald, terwijl ze bij haar in Frankrijk waren.

Front National lijkt niet echt verrast door de verdachtmaking, vertelt Bijlsma. 'In het laatste verhoor waarbij de penningmeester van de partij werd gehoord, zegt hij dat het geld niet is misbruikt en dat de partij dat ook zal aantonen. Maar er is ook een brief van de penningmeester aan Marine Le Pen, waarin hij schrijft dat de partij er alleen financieel uit komt als ze bezuinigen dankzij het Europees Parlement.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen