Internationaal13 dec '17 21:34

Overlevenden Grenfell-brand nog altijd in hotels

Auteur: BNR Webredactie

Lokale politici zijn donderdag niet welkom bij een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de de brand in Grenfelltoren. De volkswoede is een half jaar na de ramp nog steeds niet geluwd. Overlevenden van de brand is huisvesting beloofd, maar sommigen wonen nog altijd in hotels.

(Foto AFP)

Tijdens de brand in de Grenfelltoren in Londen stierven 72 mensen. Donderdag worden ze herdacht tijdens een dienst in de kathedraal van St. Paul. Nog altijd wonen overlevenden in hotels, waar ze op het ontbijt na leven van afhaalmaaltijden en waar kinderen hun huiswerk op bed moeten maken. Tachtig procent van de overlevenden van de brand is nog altijd niet permanent gehuisvest, vertelt correspondent Lia van Bekhoven.

Vertrouwen in goede huisvesting in dezelfde regio hebben de oud-bewoners van de toren niet meer. Lokale bestuurders beloofden beterschap en maakten excuses. Maar nog altijd zonder voldoende resultaat. De overlevenden zijn vooral bang dat de tijdelijke huisvesting die is aangeboden, permanent wordt. Dat ze vergeten worden zodra ze uit het hotel weg zijn. Hen is nu een dak boven het hoofd beloofd, maar het herstellen van het vertrouwen tussen bewoners en bestuurders gaat volgens Van Bekhoven nog lang duren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen