Internationaal18 dec '17 17:07Aangepast op 19 dec '17 11:02

'UFO kan kennelijk luchtruim in komen zonder dat wij er grip op hebben'

Auteur: Jochem Timmerman

Het Amerikaanse ministerie van Defensie verrichte jarenlang geheim UFO-onderzoek, zo meldde The New York Times afgelopen weekend. Het UFO Meldpunt Nederland bekeek vrijgegeven videobeelden en gaat ervan uit dat ze authentiek zijn.

Van 2007 tot 2012 werd er door het Pentagon, het gebouw waar het Amerikaanse ministerie van Defensie huist, 22 miljoen dollar per jaar gestopt in UFO-onderzoek, meldt The New York Times. Daarbij onderzocht het Pentagon alles wat te maken had met onverklaarbare verschijningen in het luchtruim, waaronder gemelde waarnemingen door piloten en luchtvaartpersoneel. Maar ze onderzochten ook vreemde vormen in gras- en graanvelden.

Videobewijs

In een video die werd verkregen via de Amerikaanse FOIA (Freedom of Information Act) zijn beelden afkomstig van de dashcam van een straaljager te zien. In de verte is een langsscherend object zichtbaar dat sneller is dan de straaljager. Alex Griffioen, mede-oprichter van het UFO Meldpunt Nederland: 'De beelden zijn afkomstig van het Amerikaans openbaar bestuur. Bovendien zijn de beelden van dusdanige kwaliteit dat we ervan uit kunnen gaan dat ze echt zijn. (...) De UFO is sneller dan wij en kan kennelijk ons luchtruim in komen zonder dat wij er grip op hebben.' Dat is volgens Griffioen ook direct de reden dat het onderzoek geheim werd gehouden.

Over de vraag of buitenaards leven dan toch zou kunnen bestaan is Griffioen duidelijk: 'Dat is een grote stap. Het is in ieder geval zo dat alle andere verklaringen die we hebben zijn uitgesloten, dus wat er overblijft mag je dan zelf bedenken...'

Gerelateerde artikelen