Internationaal25 jan '18 11:56

Wat voor spoor heeft Mueller gevonden?

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse president Donald Trump zal waarschijnlijk moeten getuigen in het Ruslandonderzoek. Hij zegt ernaar uit te kijken.

De Amerikaanse president Trump zal binnenkort gevraagd worden te getuigen in het onderzoek naar de banden tussen zijn campagneteam en Rusland. Amerikaanse media melden dat de president een uitnodiging van speciaal aanklager Robert Mueller kan verwachten. Mueller onderzoekt mogelijke Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen van 2016. Hij ondervroeg onlangs al minister van Justitie Jeff Sessions. Wanneer Trump aan de beurt is, moet nog worden bepaald.

Trump zal worden gehoord als getuige, niet als verdachte, benadrukt Amerika-correspondent David Hammelburg. 'Natuurlijk kan het best zijn dat hij geen wet heeft overtreden, maar als je het hoge tempo ziet waarin Mueller als een soort terriër werkt, kan het bijna niet anders dan dat hij een spoor heeft gevonden en dat Mueller denkt dat getuige Trump best eens verdachte Trump kan worden.'

Trump kijkt ernaar uit

Donald Trump wil zich maar wat graag door speciaal aanklager Robert Mueller laten verhoren. Tegenover journalisten in het Witte Huis zei de Amerikaanse president bereid te zijn onder ede verklaringen af te leggen. 'Ik kijk ernaar uit, eerlijk gezegd.'

Trump zegt dat hij en zijn campagneteam zich niet met de Russen hebben ingelaten en dat hij niet heeft geprobeerd het Ruslandonderzoek te belemmeren. Voormalig FBI-baas James Comey heeft voor een Senaatscommissie verklaard dat Trump hem probeerde over te halen het onderzoek naar zijn veiligheidsadviseur Michael Flynn te staken, die in beeld kwam vanwege zijn contacten met de Russen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen