Internationaal1 feb '18 18:13

Europarlementariërs laten zich pulsvissen

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Pulsvissers uit Stellendam hadden vandaag een bijzondere vangst in hun netten: vijf Europarlementariërs. De politici werden door de vissers uitgenodigd om zelf te voelen wat pulsvisserij precies inhoudt.

Image
( ANP)

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik nam haar collega's mee om 'te laten zien wat voor onzin er in Brussel uiteen is gezet'. Grote afwezigen op het pulsvisfeestje waren Europarlementariërs uit Frankrijk, het land dat tegen pulsvisserij stemde. Toch ziet Schreijer-Pierik dat niet als een probleem. 'We preken nooit voor eigen parochie omdat Mato bij ons de rapporteur is', zegt ze, doelend op het Spaanse parlementslid dat wél aanwezig was.

Visser Johan vergelijkt het schokje dat bij pulsvissen wordt gebruikt als de prikkel die een mens voelt als hij zijn hand in een flesje Spa rood stopt. 'Ik voelde iets', zegt Gabriel Mato erover, terwijl hij zijn hand in een bak met water stopt. De Spanjaard is op zich niet tegen pulsvissen. Of hij het Europees Parlement kan overtuigen, is echter maar de vraag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen