Internationaal2 feb '18 18:23Aangepast op 2 feb '18 18:58

Trump maakt memo openbaar

Auteur: BNR Webredactie

Het Witte Huis heeft zojuist kenbaar gemaakt dat president Donald Trump instemt met het openbaar maken van een zeer omstreden 'memo' over de FBI en het onderzoek naar contacten tussen het campagneteam van Trump en Rusland.

Volgens de Republikeinen toont de memo aan dat de FBI zijn oordeel al klaar had toen het onderzoek nog moest beginnen. De democraten zijn fel tegen de publicatie, omdat zij vrezen dat dit het onderzoek van FBI-onderzoeker Mueller ondermijnt.

In de memo staat onder andere dat de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechter hebben misleid om toestemming te krijgen voor het bespioneren van een medewerker van de verkiezingscampagne van president Donald Trump.

Hieronder de link naar de memo:

Volgens buitenlandcommentator Bernard Hammelburg is de commissie die de memo heeft samengesteld te vergelijken met de Nederlandse Commissie Stiekem. Het Republikeinse deel van die commissie wilde dit graag openbaar maken.

Britse geheim agent

Het draait allemaal om een onderzoek van een gepensioneerde Britse geheim agent, Christopher Steele, uitgebracht tijdens de Amerikaanse verkiezingen. 'Hij kwam met een dossier waaruit de relatie zou blijken tussen medewerkers van Trump's campagne team en Russische contacten', vertelt Hammelburg. 'Het verdachte aan het onderzoek van de Britse agent was dat het gefinancierd werd door het team van Hillary Clinton.'

Vier velletjes

'Die Republikeinse commissie heeft uiteindelijk vier velletjes uit het onderzoek van die Britse geheime agent gedistilleerd.' Volgens Hammelburg wil die commissie laten zien hoe de FBI ten faveure van Hillary Clinton vuil heeft laten vergaren over Donald Trump. 'Ik denk dat nu de gunstige passages uit het onderzoek worden vrijgegeven. Vergeet niet dat Trump het altijd tegen zijn achterban heeft.'

Lees ook:: Trump praat altijd tegen zijn eigen achterban


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen