Internationaal7 mrt '18 21:45Aangepast op 8 mrt '18 06:38

'Trump spaart Mexico en Canada bij importheffingen'

Auteur: BNR Webredactie

Het Witte Huis zegt dat Mexico, Canada en 'andere landen' kunnen worden vrijgesteld van importheffingen op staal en aluminium, die president Donald Trump vorige week aankondigde.

Image
( AFP PHOTO / MANDEL NGAN)

Persvoorlichter Sarah Huckabee Sanders vertelt verslaggevers dat de vrijstellingen van geval tot geval en van land tot land wordt bekeken. De optie om landen vrij te stellen betekent een ommezwaai van het beleid zoals dat enkele dagen geleden door het Witte Huis naar buiten werd gebracht. Toen werd gezegd dat er geen uitzonderingen zouden worden gemaakt op de importheffingen van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium.

Vrijhandelsadvocaten

Volgens Sanders zal Trump de tarieven later deze week definitief naar buiten brengen. Het plan heeft de handel vertroebeld en geleid tot ontsteltenis bij bondgenoten van de VS, Republikeinse vrijhandelsadvocaten en een deel van het Amerikaanse bedrijfsleven. Witte Huis-verslaggever Josh Dawsey van The Washington Post meldt dat volgens officials morgen meer bekend wordt over de handelstarieven. Maar drie ervaren aanwezigen in het Witte huis zeggen eigenlijk geen idee te hebben wat ze nou precies gehoord hebben. En eigenlijk lijkt niemand dat te weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen