Internationaal20 mrt '18 16:05Aangepast op 20 mrt '18 17:07

Hoekstra: alles om handelsoorlog te voorkomen

Auteur: BNR Webredactie

Op de valreep probeert de Europese Unie nog alles om te voorkómen dat de VS de omstreden import-heffingen invoert op staal en aluminium uit Europa. Dat zegt minister Hoekstra van Financiën vanaf de G20-top in Buenos Aires.

(ANP BART MAAT)

Zijn boodschap: een handelsoorlog is in niemands belang. Hoekstra wil daarom een scenario voorkomen dat voor iedereen nadelig uitpakt. 'Maar als de VS onverhoopt op deze weg doorzet, is de EU ook voorbereid op zo'n scenario. We moeten het niet willen, maar als we geen keuze hebben, kunnen we niet anders dan daarin meegaan.' Op de top in Buenos Aires zijn ministers van Financiën en centrale bankiers van de twintig belangrijkste industriële landen bijeen.

Importtarieven

De Europese Unie is inmiddels een offensief gestart om te voorkómen dat de Amerikaanse president Donald Trump importtarieven op staal en aluminium instelt tegen Europa. Hoekstra ziet daarin ook een specifieke rol voor zichzelf weggelegd: 'We proberen te benadrukken dat het in het belang van alle landen is om hier even heel goed op te letten en om niet bedoeld of onbedoeld in een handelsoorlog verzeild te raken.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen