Internationaal21 mrt '18 21:24Aangepast op 21 mrt '18 21:49

Sarkozy officieel verdachte

Auteur: BNR Webredactie

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy is officieel verdachte in de 'zaak Kaddafi'. Dat meldt BNR-correspondent Eveline Bijlsma via Twitter.

(EPA/IAN LANGSDON)

De onderzoeksrechter vermoedt dat hij geld van de Libische dictator heeft aangenomen. Sarkozy Verdacht van 'passieve corruptie, illegale campagnefinanciering en het verduisteren van publiek geld uit Libië'. De politie voelde Sarkozy voor een tweede volledige dag aan de tand. Het ging om beschuldigingen dat zijn verkiezingscampagne in 2007 werd gefinancierd door de voormalige Libische leider Muammar Kaddafi.

Zo beweerde een Frans-Libische zakenman in 2016 dat hij drie koffers met geld van Kaddafi aan Sarkozy had overgedragen. Het zou gaan om 5 miljoen euro. Sarkozy heeft altijd ontkend dat hij geld van de Libische dictator heeft aangenomen.Sarkozy was al vaker doelwit van justitieel onderzoek. Vorig jaar moest hij zich voor een rechter verantwoorden voor de financiering van zijn verkiezingscampagne voor het presidentschap in 2012. Die financiering zou illegaal zijn geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen