Internationaal23 jul '18 08:58Aangepast op 26 okt '18 13:14

Eerste grote schandaal voor Macron

Auteur: BNR Webredactie

De Franse president Emmanuel Macron is verwikkeld in zijn eerste grote schandaal. Er is in Frankrijk veel kritiek op zijn optreden nadat bekend werd dat een van zijn lijfwachten als nepagent verschillende demonstranten had gemolesteerd.

DOSSIER: Frankrijk | BNR Nieuwsradio

Volgens Frankrijk-deskundige Niek Pas is de vraag vooral of Macron op tijd en afdoende heeft gehandeld door de man te ontslaan. 'De vraag daarachter is weer hoe dit soort diensten rond de beveiliging van de president functioneren. Want deze meneer is groot geworden in de campagne van Macron, maar hebben dit soort personen dan wel hun plek op het moment dat iemand president wordt?', vraagt Pas zich af.

Macron's Chief Security Officer Alexandre Benalla (C) met politievizier en Vincent Crase (C, links), een beveiliger van Macron's partij, dragen een demonstrant weg tijdens protesten op 1 mei in Parijs.
Macron's Chief Security Officer Alexandre Benalla (C) met politievizier en Vincent Crase (C, links), een beveiliger van Macron's partij, dragen een demonstrant weg tijdens protesten op 1 mei in Parijs. (AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen