Internationaal30 jul '18 17:00Aangepast op 31 jul '18 14:41

'Als dit een aanslag was, is het over en sluiten met toerisme in Tadzjikistan'

Auteur: BNR Webredactie

Als blijkt dat de vier in Tadzjikistan doodgereden fietstoeristen zijn omgekomen bij een aanslag, dan is het 'over en sluiten' voor het toerisme in het land. Dat zegt Pascal Kolkhuis Tanke van Tropical Cyclist.

Het jaar 2018 is door de overheid in Tadzjikistan uitgeroepen als het Jaar van het Toerisme. Volgens Kolkhuis staat het gebied waar de toeristen werden aangevallen niet bekend als gevaarlijk.

De autoriteiten in Tadzjikistan houden er rekening mee dat het om een aanslag gaat. Volgens de Tadzjiekse minister van Binnenlandse Zaken kan dit scenario niet worden uitgesloten. Een Belgische getuige bevestigt aan de VRT dat de fietsers na de aanrijding ook met messen zijn aangevallen.

Op videobeelden die Radio Free Europe op Twitter zette is te zien dat een wagen op de plaats des onheils omdraait, een tegemoetkomend voertuig ontwijkt en een vermoedelijk slachtoffer langs de kant van de weg aanrijdt. De beelden zijn niet echt scherp.

Veiligheidstroepen hebben in Tadzjikistan in totaal vier verdachten gedood na het dodelijke fietsdrama. Een vijfde man is aangehouden, meldt het ministerie van Binnenlands Zaken van het Centraal-Aziatische land. Een van de gedode mannen is vermoedelijk de eigenaar van de auto die de toeristen raakte. Het is nog onduidelijk waar en onder welke omstandigheden de verdachten precies zijn omgekomen.

Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan.
Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan. (By User:VargaA [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen