Internationaal14 aug '18 16:19Aangepast op 14 aug '18 17:33

'Brug in Genua was probleemgeval waar veel onderhoud aan werd uitgevoerd'

Auteur: Judith Laanen

Het dodental na het instorten van het brugdeel in Genua blijft oplopen: behalve zeker 30 doden worden nog 10 mensen vermist en is de brandweer nog bezig met het bevrijden van mensen die vastzitten in hun auto, vertelt correspondent Pauline Valkenet. Daarbij lijken er niet veel slachtoffers te zijn in het bewoonde gedeelte onder de brug.

Lees ook: 'Zeker 22 doden na instorten brugdeel Italië'

De oorzaak van het instorten is nog niet vastgesteld, maar het lijkt toch dat er iets mis was met de brug. Na de bouw in de jaren zestig heeft deze altijd extreem veel onderhoud nodig gehad, vertelt Valkenet. 'Al in de jaren '90 had deze brug een buitengewone onderhoudsbeurt nodig. Architecten zeggen dat dat niet normaal is, zo vroeg na de bouw.'

Een aanzienlijk deel van een brug van een autosnelweg bij Genua is ingestort. De Morandi-brug over de rivier de Polcevera is ten westen van de Italiaanse havenstad.
Een aanzienlijk deel van een brug van een autosnelweg bij Genua is ingestort. De Morandi-brug over de rivier de Polcevera is ten westen van de Italiaanse havenstad. ( ANP)

Gerelateerde artikelen