Internationaal24 okt '18 16:53Aangepast op 24 okt '18 19:52

FBI voorkomt reeks aanslagen met explosieven

Auteurs: BNR Webredactie en Mark van Harreveld

De FBI heeft vandaag de handen vol aan het onderscheppen van verdachte pakketjes. Eén zou naar het Witte Huis zijn gestuurd - wat ontkend wordt door de veiligheidsdiensten - één naar de woning van ex-president Barack Obama, één naar CNN en één naar de gouverneur van New York. Het gebouw van CNN is ontruimd. Eerder werd een explosief gevonden tussen de post van Bill en Hillary Clinton, net zo'n explosief als eergisteren naar miljardair George Soros was gestuurd.

Het Witte Huis neemt de situatie 'zeer serieus', aldus een functionaris. De acties zijn 'verachtelijk' en de verantwoordelijken zullen ervoor boeten, aldus het Witte Huis. Bij de woning van voormalig presidentskandidate Hillary en oud-president Bill Clinton in Chappaqua in de staat New York werd woensdag een explosief tussen de post gevonden, meldde The New York Times. Even later werd in Washington een ook verdacht pakketje onderschept dat naar de Amerikaanse ex-president Barack Obama was gestuurd. De gouverneur van New York Andrew Cuomo heeft ook een pakketje ontvangen.

Oud-president Barack Obama, oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en miljardair George Soros,  (Photos by AFP)
Oud-president Barack Obama, oud-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en miljardair George Soros, (Photos by AFP) (AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen