Internationaal13 mrt '19 08:46Aangepast op 13 mrt '19 09:51

Verbazing over boycot Boeing 737 MAX

Auteur: BNR Webredactie

Op weg of zelfs al boven Europees grondgebied moesten gisteravond op last van de EASA, de Europese Luchtvaartautoriteit, meerdere Boeings 737 MAX ineens rechtsomkeert maken. Dat besluit kwam voor veel partijen nogal uit de lucht vallen.

'Je kunt toch wel zien dat de EASA een beetje gezwicht is voor publieke en politieke druk', zegt Frank Oostdam, voorzitter van reisbrancheorganisatie ANVR. Hoewel verschillende experts hebben verklaard dat het type toestel veilig is, was het besluit om het vliegtuig uit voorzorg in de ban te doen, niet meer te stoppen volgens Oostdam.

Wat een rol gespeeld kan hebben bij het plotselinge besluit is dat er relatief weinig Boeings van het type MAX 8 in gebruik zijn en dat het geen hoogseizoen is. Maar ondanks het laagseizoen vindt Oostdam het knap dat de EASA in een paar uur tijd de garantie heeft kunnen geven aan vakantiegangers dat ze vandaag gewoon op reis kunnen gaan.

FD-journalist Hella Hueck was aan boord van een Boeing 737 MAX die op weg was naar Amsterdam, maar moest uitwijken naar Gran Canaria:

Image
(AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen