Internationaal10 mei '19 17:47Aangepast op 13 mei '19 09:31

Complexe relatie maakt Ruslandstrategie voor Blok noodzakelijk

Auteur: BNR Webredactie

De Ruslandstrategie waar het kabinet aan werkt moet richting gaan geven aan de Nederlandse houding ten opzichte van een land dat belangrijk is als handelspartner, maar politiek zorgen baart. Dat zegt minister Stef Blok na de ministerraad. Vanochtend onthulde BNR dat Bloks ministerie met veel Ruslandkenners in gesprek is om een nieuw Rusland-beleid op te stellen.

Ook de culturele sector is serieus vertegenwoordigd in het overleg en dat is volgens Blok niet voor niets. 'We hebben een eeuwenlange culturele relatie met de Russische Federatie. Er is een prachtige Hermitage in Amsterdam en natuurlijk en Leningrad, met een intensieve uitwisseling.' De kennis over Rusland zou op het ministerie van Blok vaak nog te wensen overlaten. Waar nodig is Blok graag bereid die kennis verder op te schroeven. 'Kritieken neem ik altijd ter harte.'

Benieuwd naar de Perestrojkast? : Klik hier!

Toen onze Blok nog Oostblok was...

Blok plaatst in gesprek met parlementair verslaggever Laurens Boven de Hermitage per abuis in Leningrad. Dat de Noord-Russische stad inmiddels alweer een tijdje Sint Petersburg heet, is naar het schijnt wel degelijk bekend bij de BuZa-minister.

(MAXIM SHIPENKOV/EPA)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen