Internationaal31 mei '19 11:58Aangepast op 31 mei '19 14:26

Pompeo op zoek naar steun Europa in Iran-conflict

Auteur: BNR Webredactie

Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, is begonnen aan een toer door Europa. In zijn rondreis door Europa doet hij onder andere Den Haag aan, waar hij spreekt op de Global Entepreneurship Summit. Maar hij gaat vooral heel lang naar Zwitserland en dat heeft alles te maken met de oplopende spanningen rondom Iran.

Eerder vandaag was Pompeo al in Berlijn, waar hij onder meer Bondskanselier Angela Merkel spreekt. Ook gaat hij enkele dagen naar Zwitserland om daar te zorgen voor de-escalatie in het conflict met Iran. “Zwitserland staat bekend als het land waar Amerika mee praat om dan weer met Iran te praten, het is de intermediair om met Iran te praten”, verklaart BNR-buitenlandcommentator Bernard Hammelburg. “Het is voor het eerst in twintig jaar dat een Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Zwitserland bezoekt. Ze willen de spanning uit de lucht halen, want die loopt almaar op. De illusie dat ze daar tot een soort deal kunnen komen lijkt mij onzin, dat gaat niet lukken”, aldus Hammelburg.

Mike Pompeo (links), de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten deed eerder deze dag een bezoek aan zijn Duitse ambtgenoot Heiko Maas (rechts).
Mike Pompeo (links), de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten deed eerder deze dag een bezoek aan zijn Duitse ambtgenoot Heiko Maas (rechts). (AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen