Internationaal5 aug '19 09:05Aangepast op 5 aug '19 12:57

Amerikaanse autoriteiten zien terroristisch motief in aanslag El Paso

Auteur: BNR Webredactie

De schietpartij bij een winkelcentrum in El Paso wordt door de autoriteiten gezien als een terroristische aanslag, met waarschijnlijk een racistisch motief. Justitie wil de doodstraf voor de schutter. Dit weekend werden in de Verenigde Staten 29 mensen gedood bij twee grote schietpartijen. President Donald Trump sprak zijn condoleances uit voor de getroffen steden El Paso en Dayton en veroordeelde de schietpartijen.

Luister ook: Ask Me Anything over vuurwapengeweld in de VS

Volgens de autoriteiten handelde de schutter vanuit een politiek motief`, zegt correspondent Jan Postma. Daarbij wijzen ze naar het manifest dat twintig minuten voor de aanslag in El Paso online werd gezet. Daarin zegt de auteur dat hij bang is dat Amerika wordt overspoeld door migranten en latino's het land overnemen. 'De autoriteiten zeggen ook dat het steeds waarschijnlijker is dat dit document van de schutter is.'

De aanslagen zorgen ook voor politieke onrust. Postma: 'Naast de gewoonlijke discussie over de wapenwetgeving, is er kritiek op de president vanuit de hoek van de Democraten. Kandidaat Beto O'Rourke noemt Trump zelfs een racist.

(AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen