Beurs6 aug '19 18:04Aangepast op 6 aug '19 22:40

'Niemand wint de handelsoorlog'

Auteur: BNR Webredactie

De nieuwe hoofdstukken in de handelsoorlog blijven elkaar opvolgen. Nu China zijn munteenheid devalueert, ziet de belangrijkste economische adviseur van Trump, Larry Kudlow, de Chinese economie langzaam afbrokkelen. In de handelsoorlog zijn de Verenigde Staten nu de bovenliggende partij, zegt Kudlow tegen CNBC. Het is tijd om de druk op te voeren. Maar ondertussen zeggen anderen dat de Verenigde Staten helemaal niet kúnnen winnen.

LUISTER OOK: 'China heeft nieuwe stok om Amerika te slaan'

LUISTER OOK: China zet druk op herverkiesbare Trump

Luister ook: Ask Me Anything over de escalerende handelsoorlog

Toch willen de Amerikanen de deur wel op een kiertje houden. Correspondent Jan Postma: 'Kudlow zegt dat de VS wil blijven praten en ook dat de heffingen nog kunnen veranderen, als China de juiste beslissingen neemt.'

Ondanks die spierballentaal blijkt uit een rapport van vermogensbeheerder Invesco dat de VS de handelsoorlog helemaal niet kan winnen. Volgens Menno Middeldorp, hoofdeconoom van de Rabobank, klopt die bewering, maar zal de VS niet zo snel bezwijken. 'De pijn is in principe harder in China. Maar niet alleen die pijn is relevant, want China heeft meer maatregelen om de eigen economie te sturen.

Economisch adviseur Larry Kudlow
Economisch adviseur Larry Kudlow (AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen