Internationaal4 sep '19 11:26Aangepast op 4 sep '19 16:45

Ravage op de Bahama's door orkaan Dorian

Auteur: BNR Webredactie

Zeven mensen zijn omgekomen door de orkaan Dorian op de Bahama's. Premier Minnis van de Bahama's verwacht dat dit dodental gaat oplopen. Tienduizenden mensen hebben hulp nodig, zeggen medewerkers van de Verenigde Naties en het Rode Kruis. De orkaan is nu op weg richting de kust van Florida in de Verenigde Staten.

Het Rode Kruis houdt er rekening mee dat de complete bevolking van Grand Bahama en de Abaco-eilanden enige vorm van ondersteuning nodig zal hebben. 'De Bahama's hebben natuurlijk al eerder orkanen gehad in de geschiedenis, niet zo zwaar, maar nog nooit een die meer dan een etmaal lang op dezelfde plek bleef hangen', zegt Reinoud van den Born van Weer.nl. Zeker in combinatie met de vloedgolven. Soms steeg het water met zo'n zeven meter, daar is niets tegen bestand.

Inmiddels ligt orkaan Dorian op zo'n 100 kilometer van de kust van Florida. Dorian is de zwaarste Atlantische orkaan sinds 1980. Verwacht wordt dat de kern net langs de kust van Florida zal trekken. Toch zullen de gevolgen in het binnenland, onder meer door de zware regenval, groot zijn.

Orkaan Dorian ging eerst over de Bahama's en is nu op weg naar de kust van het Amerikaanse Florida.
Orkaan Dorian ging eerst over de Bahama's en is nu op weg naar de kust van het Amerikaanse Florida. (AFP)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen