Internationaal19 sep '19 07:12Aangepast op 19 sep '19 11:38

Fed verlaagt rente, Trump is teleurgesteld

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse Federal Reserve Fed heeft de rente opnieuw verlaagd. Er ging een kwart procentpunt van het rentetarief af, de rente komt daarbij nu tussen de 1,75 en 2 procent. President Trump reageerde teleurgesteld. 'Fed-president Powell denkt dat de Amerikaanse economie dit steuntje in de rug wel kan gebruiken', zegt Amerika-correspondent Jan Postma.

De laatste periode bleven de export en bedrijfsinvesteringen wat achter, er is de dreigende wolk van de handelsoorlog. Powell sluit verdere ingrepen niet uit, dit geheel tegen de zin van Donald Trump die twitterde dat Powell een slechte communicator is, een slechte visie en geen lef heeft. Het is de tweede verlaging in korte tijd en drie bestuursleden waren het er niet mee eens. 'Dat is de grootste verdeeldheid sinds december 2014', zegt Post.

Chinese delegatie bezoekt Washington

Vandaag komt een delegatie met de Chinese onderminister van Financiën aan in Washington. Daar zullen voorgesprekken plaatsvinden voor de echte onderhandelingen in oktober. Of het wat oplevert, is onzeker - beide partijen tonen wat goodwill: Trump heeft een paar heffingen niet verzwaard, de Chinezen schorten hun heffing op Amerikaanse soja op.

(AFP Olivier Douliery)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen