Internationaal4 okt '19 10:43

Witte Huis moet vandaag met informatie Zelensky-gate komen

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag is de deadline voor het Witte Huis om informatie over het inmiddels beruchte gesprek tussen president Trump en de Oekraïense president Zelenski vrij te geven. Het zou wel eens een botsing kunnen worden tussen Trump en de commissie die het impeachmentonderzoek doet, want het Witte Huis lijkt niet mee te willen werken aan het onderzoek.

Volgens Amerika-correspondent Jan Postma gaat het Witte Huis vandaag de Democraten een brief sturen waarin ze zeggen niet mee te hoeven werken aan het onderzoek omdat er nog niet over gestemd is in het Huis van Afgevaardigden. De Democraten vinden dat niet nodig, die hebben immers een meerderheid in het Huis. Maar het Witte Huis wil vertragen.

Het lijkt erop dat de Republikeinen zich voorbereiden op een gang naar de rechter. Dat kost tijd, dus misschien besluiten de Democraten om wél te stemmen.

Trump komt met nieuwe beschuldiging zoon Biden

Intussen roept Trump nu ook China op om een onderzoek naar de zoon van Biden te starten. Die vergezelde zijn vader destijds op een reis naar China en kwam daarna in het bestuur van een investeringsfonds. Trump beschuldigt Joe Biden ervan als vice-president Amerika in de uitverkoop te hebben gedaan om zijn zoon rijk te maken.

(AFP Jim WATSON)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen