Internationaal28 nov '19 18:26

Labour gooit campagnestrategie om

Auteur: BNR Webredactie

Over twee weken zijn de Britse verkiezingen al. En toch besluit de Labour-partij zijn campagne nog even om te gooien, zegt de BBC. De partij gaat zich nu toch wel op de Brexitstemmer richten.

Nieuwe peiling

Ze hadden al van in het begin een achterstand op de Conservatieve Partij van Boris Johnson. Vandaag kwam een nieuwe peiling uit. 'Die voorspelde een enorme meerderheid van 48 zetels voor de Tories en dat ze er 44 zullen afpakken van Labour', zegt Joost Dobber is onze correspondent in Groot Brittannië. Labour bezint zich nu dus opnieuw over de campagnestrategie.

Verkiezingsdebat

Vanavond is er een groot verkiezingsdebat. Boris Johnson zal het debat niet bijwonen. Het debat gaat over het klimaatbeleid. 'Het excuus van Johnson is dat hij niet wil debatteren met andere partijleiders die niet verkiesbaar zijn voor het Britse parlement', zegt Dobber. Johnson vindt het fijn wanneer het een een-op-een duel wordt met Labour-leider Corbyn. Dan kan hij zich beter voorbereiden. 'Hoe meer kandidaten, hoe minder voorspelbaar het debat wordt voor Johnson.'

Gerelateerde artikelen