Internationaal21 jan '20 17:11Aangepast op 24 jan '20 14:12

Opnieuw dode in China door coronavirus

Auteur: BNR Webredactie

In China is opnieuw iemand overleden door het coronavirus, en het duikt ook in steeds meer buurlanden op. Met het Chinees nieuwjaar in aantocht verwacht de regering dat het aantal besmette gevallen zal toenemen. Daarom worden er steeds meer voorzorgsmaatregelen genomen.

Luister ook | Wat is het coronavirus?

Maatregelen

In en rond de getroffen stad Wuhan worden verschillende maatregelen genomen. 'Op vliegvelden wordt met speciale warmtescanners gekeken naar verhoging van de lichaamstemperatuur', zegt correspondent Anouk Eigenraam. Die mensen worden dan geïsoleerd. Mensen die voedsel bij zich hebben worden ook apart gecheckt.

Lees ook | Chinees coronavirus is overdraagbaar tussen mensen

Toeristengezelschappen zouden speciaal gescreend worden. 'Het verkeer in en naar Wuhan wordt in ieder geval goed gecontroleerd', zegt Eigenraam. Daarnaast moeten mensen in stadsziekenhuizen een masker dragen, medisch personeel wordt gerouleerd, mensen kunnen kosteloos hun reizen annuleren en daarnaast wordt opgeroepen om drukke plekken te vermijden en niet naar de stad af te reizen.

Chinees Nieuwjaar

Met het Chinees Nieuwjaar in aantocht zullen inwoners van China weer massaal in beweging zijn. 'Naar schatting gaan er 450 miljoen Chinezen op pad, naar familie of op vakantie. Mensen maken zich er wel zorgen om', zegt Eigenraam. Het valt af te wachten of daarmee de kans op besmettingen groter zal worden. 'Mensen proberen elkaar ook adviezen te geven en op te roepen niet in paniek te raken.'

Gerelateerde artikelen