Internationaal9 mrt '20 13:00Aangepast op 9 mrt '20 16:50

Doden bij bootongeluk voorbereiding koninklijk bezoek Indonesië

Auteur: BNR Webredactie

Door een ongeluk met twee boten die ter voorbereiding op het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Indonesische provincie Midden-Kalimantan een proefvaart maakten, zijn minstens twee mensen om het leven gekomen. Er worden nog meerdere mensen vermist.

Aan boord waren ook functionarissen van de Nederlandse ambassade, van wie er een lichtgewond raakte, zo liet het Indonesisch ministerie van Binnenlandse Zaken weten. Het bezoek van het koningspaar aan dit gebied staat donderdag op het programma.

De camera's zijn deze week gericht op de koning en koningin, die een staatsbezoek brengen aan Indonesië. In hun kielzog reist een handelsmissie van 130 bedrijven mee, waarvan er 70 werkzaam zijn in de water- en afvalsector, met minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur als aanvoerder.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima komen aan op het vliegveld van Jakarta
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima komen aan op het vliegveld van Jakarta (ANP Frank van Beek)

'Het helpt vaak enorm wanneer iemand vanuit de overheid meegaat en een soort extra introductie kan verzorgen, daar ga ik me hard voor maken', zegt minister Cora van Nieuwenhuizen tegen politiek verslaggever Laurens Boven. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen vanwege het coronavirus tijdens het staatsbezoek aan Indonesië in principe geen handen schudden. De richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.

Gerelateerde artikelen