Internationaal24 mrt '20 18:57

Corona grijpt om zich heen in VS

Auteur: BNR Webredactie

In de VS stijgt het aantal coronagevallen explosief, tot grote ongerustheid van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Het onduidelijke beleid van president Trump vereenvoudigt de zaak allerminst. 'We zien een ramp aankomen', zegt Amerika-correspondent Jan Postma.

Tekorten in brandhaard New York

In de VS zijn nu 47.000 besmettingen geteld, en ook het aantal doden neemt toe. 'Er wordt weinig getest, er is geen eenduidig beeld van de omvang', zegt Postma. 'New York is de grootste brandhaard en de gouverneur waarschuwt dat men zich schrap moet zetten. Er is veel materiaal nodig - er is een tekort aan beademingsapparatuur en aan bedden. Er zijn nu 50.000 bedden, dat moeten er 140.000 zijn'.

Economie is Trump's prioriteit

Intussen staat president Trump te popelen om de economie weer aan te zetten en worden zijn tweets daarover steeds dwingender, zegt Postma: 'Hij kan alleen niet zomaar die staten overrulen die nu allemaal eigen maatregelen treffen, dat wordt een botsing. En ook bedrijven hebben een eigenbelang: die willen aan de slag, maar willen hun werknemers dat wel?

Gerelateerde artikelen