Internationaal1 apr '20 17:23Aangepast op 1 apr '20 19:06

China vreest tweede Coronagolf

Auteur: BNR Webredactie

China leek het coronavirus zo goed als overwonnen te hebben, maar vreest nu voor een tweede golf. Dat wordt mede gevoed doordat er nu 130 besmettingen zijn vastgesteld, bij mensen die geen symptomen vertonen.

De vrees is er wel al langer. Sinds ruim een week meldt China nul besmettingen in Wuhan, maar er zijn dagelijks tientallen meldingen van besmettingen. Dit gaat om zogenaamde geïmporteerde gevallen, mensen die vanuit het buitenland komen. China heeft nu gezegd dat deze gevallen getraceerd gaan worden, en de mensen die uit het buitenland komen moeten sowieso twee weken in quarantaine.

(EPA)

Luister ook | Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor China als wereldmacht?

Onduidelijk is hoe China de patiënten zonder symptomen wil gaan onderzoeken. Waarschijnlijk op basis van contacten tussen deze mensen en eerdere corona-patiënten.

Luister ook | Beëindigen lockdown is lastig, blijkt in China

Cijfers bewust laag

Critici beweren al langer dat China bewust de cijfers laag houdt. 'Dat zou kunnen', zegt China-correspondent Anouk Eigenraam. 'Aan de andere kant is er ook zware druk om het land weer op te starten, en in heel veel landen is niet duidelijk hoeveel besmettingen er precies zijn. Ook in Nederland'.

Lees ook | Liveblog Corona updates


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen