Internationaal6 apr '20 13:07

Wuhan wordt langzaam wakker

Auteur: BNR Webredactie

Wuhan was wekenlang het epicentrum van de corona-uitbraak en veranderde tijdens de lockdown in een spookstad. China-correspondent Anouk Eigenraam ziet dat de stad langzaam weer tot leven komt.

Eigenraam werd ruim een maand geleden geëvacueerd uit Wuhan en is nu weer terug. Volgens de officiële cijfers is de situatie in de stad onder controle, vertelt ze. Er zijn wel nieuwe coronagevallen, maar dat zijn bijna allemaal mensen die van buiten kwamen, de zogenoemde 'geïmporteerde besmettingen'.

Lees ook | China vreest tweede coronagolf

Het kostte een heleboel papierwerk om Wuhan binnen te komen. Daarna werd Eigenraam onder begeleiding in de trein gezet, waar ze in een aparte coupé moest plaatsnemen. De passagiers in die wagon werden allemaal naar de andere kant gedirigeerd. Op het station in Wuhan volgde nog een enorme papiercontrole. De plaats waar ze verblijft werd gebeld en het wijkcomité moest om toestemming worden gevraagd.

Woensdag wordt de lockdown van de stad opgeheven en het leven begint al terug te komen. 'Er rijden weer auto's, er lopen weer mensen op straat, bussen en de metro zijn voor een deel weer operabel, maar echt druk is het nog niet.'

Lees ook | Liveblog Coronavirus

Gerelateerde artikelen