Internationaal8 apr '20 07:39Aangepast op 8 apr '20 09:48

Lockdown Wuhan opgeheven, angst blijft

Auteur: BNR Webredactie

In de Chinese miljoenenstad Wuhan, waar het coronavirus uitbrak, zijn de corona-maatregelen versoepeld. Mensen mogen weer de straat op, maar ook in Wuhan is de angst voor nieuwe besmettingen nog niet geweken.

Luister ook | Wuhan wordt langzaam wakker

Mensen zijn toch nog huiverig voor een tweede golf, zegt correspondent Anouk Eigenraam. 'Iedereen vreest toch dat het virus terugkomt. Je zag heel veel mensen in een beschermend pak of helemaal ingepakt met handschoenen. Iedereen is er toch wel een beetje bang voor.' In China is het aantal corona-besmettingen opnieuw gestegen. Er zijn 62 gevallen gemeld, tegen ruim dertig gisteren. De meeste besmettingen zijn opgelopen in het buitenland, zegt China.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Lees ook | China vreest tweede coronagolf

Verdeelde stad

Mondkapjes zijn sowieso nog verplicht en de stad is vooral nog verdeeld, zegt Eigenraam. 'In het centrum is het al wat meer open en zijn er meer mensen op straat. Gisteren liep ik een rondje door wat buitenwijken en dan is het echt nog wel rustig. Met name veel winkels en bedrijven zijn nog gesloten. In iedere provincie zijn de regels weer anders en mensen willen niet het risico lopen dat ze anderen besmetten.'

Langzaam maar zeker komt het leven in Wuhan weer op gang
Langzaam maar zeker komt het leven in Wuhan weer op gang (EPA / Roman Pilipey)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen