Internationaal11 apr '20 07:00Aangepast op 11 apr '20 14:13

'Spanje is Spanje niet meer'

Auteur: BNR Webredactie

Het Spaanse parlement heeft groen licht gegeven voor het verlengen van de noodtoestand met ruim twee weken. Dat betekent dat Spanjaarden tot 26 april in principe thuis moeten blijven vanwege de coronacrisis. Een harde dobber voor het land.

Spanje behoort tot de landen die wereldwijd het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Meer dan 15.000 patiënten zijn overleden en er zijn ruim 150.000 besmettingen gemeld. Het leger is ingezet om noodziekenhuizen op te zetten.

Lockdown in Barcelona
Lockdown in Barcelona

Spanje is Spanje niet meer, zegt correspondent Carlijn Teeven. 'Niet je rondje lopen, geen kinderen buiten, geen afspraken met vrienden. Het andere sociale hoogtepunt is boodschappen doen. Maar ook dat is anders, want je mag maar alleen naar binnen en je moet snel weer naar buiten'.

Lees ook | Liveblog corona-updates

Onder controle

Premier Sanchez waarschuwde dat de crisismaatregelen vermoedelijk nog een keer verlengd moeten worden. Wel noemde hij de laatste cijfers hoopgevend. 'We beginnen de brand onder controle te krijgen', zei de linkse leider in het vrijwel lege parlement.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen