Internationaal14 apr '20 08:54Aangepast op 14 apr '20 15:05

Langzaam komt Europa uit de lockdown, maar Frankrijk nog niet

Auteur: BNR Webredactie

Steeds meer Europese landen pakken langzaamaan de draad weer op ondanks de coronacrisis. Zo gaan in Oostenrijk, Denemarken en Spanje sommige winkels alweer open. Maar niet overal gooien ze de boel van het slot. In Frankrijk moeten de mensen nog zeker een maand in huis blijven zitten.

Al gloort er ook in Frankrijk een beetje licht aan de horizon. Want na die maand zullen onder andere scholen deels weer open gaan, zei president Emmanuel Macron gisteravond. Hij ging behoorlijk door het stof, zegt correspondent Eveline Bijlsma. 'Een maand is wel veel. Maar als ik voor mezelf spreek vind ik het wel fijner dan steeds twee weken, ook met het idee dat het nog zes weken kan duren. Dus er gloort wat hoop.'

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

In Oostenrijk mogen kleine winkels en tuincentra vanaf vandaag weer open, begin mei gevolgd door de rest van de winkels. Ook Denemarken versoepelt de maatregelen: daar gaan scholen en kinderdagverblijven morgen weer open. En zelfs in het zeer zwaar getroffen Spanje wordt het normale leven weer langzaamaan opgepakt. Vanaf vandaag mogen alle niet-essentiële bedrijven daar weer hun deuren openen.

Luister ook | De Wereld in Coronatijd | Kunnen we ons verdedigen in coronatijd?

President Emmanuel Macron
President Emmanuel Macron (AFP Martin Bureau)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen