Internationaal3 jun '20 07:40

Duizenden New Yorkers negeren avondklok

Auteur: BNR Webredactie

Duizenden demonstranten in de stad New York hebben dinsdag voor de tweede avond op rij de avondklok getrotseerd. Lange tijd verliepen de protesten in de Amerikaanse stad vreedzaam, maar toch kwam het tot enkele schermutselingen. Ook in andere steden, waaronder Washington en Los Angeles, waren demonstraties tegen politiegeweld.

In de New Yorkse wijk Brooklyn riepen demonstranten leuzen als "geen gerechtigheid, geen vrede." Elders in de stad hielden mensen borden omhoog met de tekst "Black Lives Matter". Even was er een gespannen situatie bij de Manhattan Bridgehad , maar uiteindelijk stond de politie de actievoerders toe hun weg te vervolgen.

Beluister ook | Column Bernard Hammelburg | Het Blanke Huis

De politie maakte bekend dat er op een plek in het centrum van Brooklyn werd geplunderd en dat er een schietincident elders in dezelfde wijk was. Daarbij zou een agent "iemand met een vuurwapen" hebben neergeschoten. Burgemeester Bill de Blasio van New York maakte eerder op dinsdag bekend dat de avondklok de hele week nog van kracht is en geldt van 20.00 uur 's avonds tot de volgende morgen 05.00 uur.

Beluister ook | Aanhoudende onrust Amerikaanse steden

Mensen worden gearresteerd in New York
Mensen worden gearresteerd in New York (AFP / Angela Weiss)

Gerelateerde artikelen