Internationaal20 jun '20 21:14

Zes leden campagneteam Trump besmet met coronavirus

Auteur: BNR Webredactie

Zes leden van het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump zijn besmet met het coronavirus. Het gaat om zes medewerkers die voorbereidingen troffen voor een verkiezingsbijeenkomst van Trump zaterdagavond in Tulsa, Oklahoma, meldt een verslaggever van zender NBC.

Kritiek

Trump oogstte al een golf van kritiek omdat hij tijdens de coronacrisis een massabijeenkomst organiseert. Op de rally in Tulsa worden zo'n 20.000 aanhangers verwacht. De president acht de massale manifestaties van groot belang bij zijn streven in november te worden herkozen. Hij beschouwt de rally in Tulsa als officieel begin van zijn herverkiezingscampagne.

Luister ook | Amerika Podcast #29 Roddelboekenweek

Coronabesmettingen Tulsa

Amerikaanse media tonen beelden van Trump-aanhangers die zonder mondkapje dicht bij elkaar staan te wachten om de arena binnen te mogen. Sommigen van hen zijn er al een week. Zij dragen t-shirts met teksten als: God, Geweren, Trump. Tegelijkertijd wordt gemeld dat het aantal nieuwe coronabesmettingen in de regio Tulsa nog nooit zo groot was. Het gaat om een stijging met 136 gevallen.

Luister ook | Double Dutch Podcast | Pleister erop of eraf

Mondkapjes worden uitgedeeld buiten het BOK Center in Tulsa waar president Trump zijn campagnebijeenkomst houdt.
Mondkapjes worden uitgedeeld buiten het BOK Center in Tulsa waar president Trump zijn campagnebijeenkomst houdt. (AFP Brendan Smialowski)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen