Internationaal2 jul '20 16:50Aangepast op 2 jul '20 17:12

C&A ontvangt officiële klacht over toestand fabriek Myanmar

Auteur: BNR Webredactie

Onderzoeksorganisatie SOMO, Schone Kleren Campagne en Action Labor Rights dienen een klacht over winkelketen C&A in bij het Nederlandse Convenant Duurzame Kleding en Textiel. C&A zou de problemen bij een fabriek in Myanmar niet goed genoeg aanpakken.

Geen betere arbeidsvoorwaarden

De problemen in de kledingfabriek zijn er volgens SOMO al twee jaar. 'Het personeel heeft geprobeerd een vakbond op te richten, maar door intimidatie van het management kwam deze vakbond niet van de grond. Hierdoor zijn betere arbeidsvoorwaarden uit den boze', zegt Pauline Overeem, onderzoeker bij SOMO.

Beluister | Goede Reispodcast | Kant b: Harde muziek in Noord-Korea

Invloed

Tot nu toe heeft C&A niets gedaan om deze problemen op te lossen, stelt Overeem. 'Ze willen niet aan de bak. Ze zeggen dat het niet belangrijk is of dat ze ermee bezig zijn.' Met deze klacht hopen de verschillende partijen via het Convenant invloed uit te oefenen op C&A.

Reactie C&A

In een reactie aan BNR laat C&A weten dat ze het niet eens zijn met de klacht van de partijen. C&A zegt twee jaar geleden onderzoek te hebben gedaan naar de fabriek in Myanmar en stelde geen schending van de het recht van Freedom of Association vast.

Beluister ook | Ondernemerspanel: C&A en Borstlap-advies

Exterieur van de C&A aan het Damrak in Amsterdam.
Exterieur van de C&A aan het Damrak in Amsterdam. (ANP Jeroen Jumelet )

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen