Internationaal16 jul '20 16:50Aangepast op 14 sep '22 11:05

Britse regering: 'Russen hebben verkiezingen beïnvloed'

Auteur: Judith Laanen

De Russen hebben geprobeerd de Britse verkiezingen van 2019 te beïnvloeden. Dat zegt de Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab. Ze zouden geprobeerd hebben gelekte regeringsdocumenten te verspreiden via Reddit.

Joost Dobber, correspondent in het Verenigd Koninkrijk voor Het Financieele Dagblad, vertelt dat je de beschuldiging van Raab moet zien in een bredere discussie over waar de Russische geheime dienst mee bezig is op het vlak van democratische ontwrichting, in zowel het Verenigd Koninkrijk als de Verenigde Staten.

Lees ook | 'Rusland beïnvloedt buitenlandse politici'

'Boris Johnson hield publicatie onderzoek tegen'

'Het Britse parlement heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de Russische inmenging in de Brexit-campagne. Boris Johnson hield de publicatie van het rapport, dat al maanden af was, tegen en dat veroorzaakte veel ophef. Dat is waarom er nu weer over dit document gesproken wordt. Want dat onderzoek wordt de komende dagen gepubliceerd, en iedereen vraagt zich af wat erin staat en of Boris Johnson iets te verbergen heeft.'

Dat Raab dit nieuws nu naar buiten brengt, is een soort voorzorg omdat er volgende week misschien wel nieuws komt dat de Tories, de Conservatieven, veel te nauwe banden hebben gehad met de Russen, vertelt Dobber.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen