Internationaal25 aug '20 06:41Aangepast op 25 aug '20 08:44

Tienduizenden Amerikaanse Nederlanders kunnen Trumpcheque niet verzilveren

Auteur: BNR Webredactie

Tienduizenden Nederlandse Amerikanen zitten met de handen in het haar. Ze ontvingen de Trumpcheque van bijna 1.100 euro, maar kunnen het geldbedrag in Nederland niet verzilveren. Dat zegt Americans Overseas tegen BNR.

(AFP Paul J. Richards)

Luister ook | Een cheque als doekje voor het coronabloeden

Het gaat om een cheque die Amerikaanse belastingbetalers ontvangen als onderdeel van het steunpakket van Trump. Ook Amerikaanse Nederlanders die in Amerika belasting betalen hebben hier recht op. Helaas kan het overgrote deel van de in Nederland wonende Amerikanen het geldbedrag niet verzilveren. ‘Het is in Nederland bij de meeste banken niet meer mogelijk om internationale cheques te innen. Daardoor lopen ze nu een geldbedrag van 1.200 dollar, omgerekend zo’n kleine 1.100 euro mis’, zegt Daan Durlacher van Americans Overseas.

Luister ook | Trump tekent pakket steunmaatregelen

Bij de ING is het tot eind december nog wel mogelijk om een internationale cheque te verzilveren, maar ook daar komen de meeste Amerikaanse Nederlanders volgens Americans Overseas niet voor in aanmerking. Wie de cheque wil verzilveren moet daar een rekening hebben. Volgens Durlacher moeten de Amerikaanse belastingbetalers de grens over als zij hun cheque willen verzilveren. ‘In België of Duitsland is het wel mogelijk om internationale cheque te verzilveren. Maar ook dat brengt de nodige kosten met zich mee.’ Volgens Durlacher gaat om 42.000 mensen die getroffen worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen