Internationaal1 sep '20 17:06

Thuiswerken schaadt Britse economie

Auteur: BNR Webredactie

In het Verenigd Koninkrijk is thuiswerken te succesvol. Nog geen 20 procent van de werknemers is tot nu toe naar zijn werkplek teruggekeerd. Dat is lager dan in de hele EU. En dus is de Britse overheid een mediacampagne gestart om mensen weer naar hun werk te sturen. 'Thuiswerken schaadt de Britse economie', zegt correspondent Lia van Bekhoven.

(AFP Tolga Akmen)

Openbaar vervoer is de boosdoener

Volgens Van Bekhoven is het openbaar vervoer de belangrijkste reden waarom mensen niet meer naar het werk willen. 'Het openbaar vervoer was op zich al geen pretje: te druk, te vol, duur en tijdrovend. Voor veel Britten is thuiswerken een no-brainer. Wat ook speelt zijn de angst voor een tweede golf en kinderopvang.' Kinderopvang is duur, en mensen zijn onzeker of op de kantoorvloer wel voldoende afstand gehouden kan worden.

Thuiswerken kost de Britse schatkist 500 miljard

De Britse overheid wil dat mensen weer naar kantoor gaan omdat thuiswerken de economie schaadt. Het zou om 500 miljard pond gaan. 'Er zijn duizenden bedrijven hier in de binnensteden afhankelijk van werknemers en forenzen zoals winkels, café's en de sandwichbars. De sandwich is een Engelse uitvinding, in elke winkelstraat heb je tig sandwichbars.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen