Internationaal6 sep '20 09:37Aangepast op 6 sep '20 12:39

'Groot incident' in Birmingham met meerdere steekpartijen

Auteur: Aäron Loupatty

In het centrum van de Britse stad Birmingham zijn afgelopen nacht meerdere mensen neergestoken. De politie heeft het tot een 'groot incident' verklaard. Rond 00.30 uur lokale tijd werden er meerdere steekpartijen gemeld bij de politie.

(EPA)

In totaal waren er vier verschillende steekpartijen. Daarbij zijn zeven mensen gewond geraakt en is één man overleden. Twee van de gewonden, een man en een vrouw, hebben zware verwoningen opgelopen en liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. De vijf anderen hebben geen levensbedreigende verwondingen opgelopen. Op dit moment is de politie op zoek naar één verdachte die mogelijk bij alle steekpartijen betrokken zou zijn.

Luister ook | 'Contouren Brexit-deal worden langzaam zichtbaar'

Mogelijke schoten

Ook zouden er door mensen pistoolschoten zijn gehoord, maar dat kan de politie niet bevestigen. Een getuige genaamd Cara beschrijft tegenover de BBC wat er volgens haar heeft plaatsgevonden afgelopen nacht in het centrum van Birmingham. Ze was aan het drinken met vrienden terwijl ze ondertussen een 'luide knal' hoorde en veel 'commotie'. 'Ik vond meerdere mensen die vochten met elkaar... mensen in de bars kwamen naar buiten om te kijken wat er aan de hand was.' Cara heeft jarenlang gewerkt in het nachtleven en heeft wel vaker gevechten gezien, maar volgens haar was dit incident groter. 'De lichaamstaal en houding waren compleet anders.'

De politie heeft meerdere wegen afgesloten voor de inzet van hulpdiensten. Ook wordt er door de politie verzocht om niet naar het gebied toe te komen.

Luister ook | Thuiswerken schaadt Britse economie


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen