Internationaal7 sep '20 19:12

Rusland onder druk na ontwaken Navalny

Auteur: BNR Webredactie

Aleksej Navalny is uit zijn coma gehaald. De Russische oppositievoerder werd kunstmatig in slaap gehouden nadat hij niet goed was geworden op een vlucht naar Moskou.

Het Berlijnse ziekenhuis waar Navalny nu wordt behandeld zegt dat het te vroeg is om conclusies te trekken, maar hij reageert wel op verbale prikkels. Volgens de Duitse regering is er ondubbelzinnig bewijs dat Navalny is vergiftigd. Correspondent Joost Bosman heeft nog geen reacties gezien op het nieuws dat Navalny uit zijn coma is. Hij denkt dat de Russische autoriteiten daar voorzichtig mee zijn, zoals ze zich tot nu toe steeds op de vlakte hebben gehouden.

Luister ook | Nord Stream 2 door zaak-Navalny politieke kwestie

Duitsland legt intussen flink druk op de Russen. Ze willen opheldering van de Russen over hun rol in de vergiftiging. Anders dreigen ze het gaspijpleidingproject Nord Stream 2 stil te leggen. Bosman denkt dat Duitsland de Russen daarmee wel klem heeft. Het project ligt weliswaar al een tijdje stil, maar als Duitsland - een van de weinige voorstanders nog van het project- officieel zegt dat ze ermee op willen houden, dan is dat volgens hem een enorme dreun voor de Russische autoriteiten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen