Internationaal4 okt '20 18:03Aangepast op 4 okt '20 18:23

Trump maandag mogelijk ontslagen uit ziekenhuis

Auteur: Aäron Loupatty

De gezondheidstoestand van Donald Trump is steeds beter aan het worden, dat zegt zijn arts Sean Conley. Mogelijk zou hij maandag zelfs al ontslagen kunnen worden uit het ziekenhuis, als zijn gezondheid verder verbetert, zegt één van zijn doktoren.

Trump is aan het werk terwijl hij in het ziekenhuis zit, vanwege zijn corona-infectie.
Trump is aan het werk terwijl hij in het ziekenhuis zit, vanwege zijn corona-infectie. (AFP)

Sinds vrijdagavond Nederlandse tijd is de Amerikaanse president opgenomen in het Walter Reed-ziekenhuis in Bethesda, Maryland. Hij werd daar uit voorzorg naartoe gebracht. Eerder die dag was gebleken dat het zuurstofgehalte in zijn bloed te laag was. Daarvoor kreeg hij, tegen zijn zin volgens zijn dokter, extra zuurstof toegediend. Een dag eerder draaide Conley om de vraag heen of Trump extra zuurstof kreeg toegediend. Direct na de persconferentie van zaterdag werd dat wel bevestigd door Mark Meadows, stafchef van de president.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Vitale functies stabiel

Vrijdagochtend (lokale tijd) had Trump ook nog last van hoge koorts, maar daar heeft hij sindsdien geen last meer van. Ook zouden de vitale functies van zijn lichaam stabiel zijn en heeft hij geen last meer van ademhalingsproblemen, gaven zijn doktoren aan in een persconferentie. Of Trump schade heeft opgelopen aan zijn longen, wilde Conley niet vertellen tegen de pers. Ook gaf Conley niet duidelijk antwoord op de vraag of het zuurstofgehalte van Trumps bloed ooit onder de 90 procent zat. 'Het zat nooit in de lage 80', was zijn antwoord daarop.

De president wordt sinds zaterdag verder behandeld met de steroïde dexamethason, die ervoor moet zorgen dat het zuurstofgehalte in het bloed op niveau blijft.

Luister ook | Twijfels bij 'positieve' gezondheidssituatie Trump


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen