Internationaal5 okt '20 18:29Aangepast op 5 okt '20 21:27

Parijs trekt de teugels aan

Auteur: BNR Webredactie

Parijs scherpt zijn coronamaatregelen aan. Dat maakt de Franse overheid vandaag bekend. Bars moeten twee weken dicht en restaurants mogen alleen open onder strenge voorwaarden. 'Parijs zit sinds zondagavond in de hoogste alarmfase', zegt correspondent Eveline Bijlsma vanuit Parijs.

(AFP Thomas Coex)

Gemiddeld zijn 260 op de 100.000 Parijzenaren besmet met het virus, onder jongeren tussen de 20 en 30 jaar is dat zelfs meer dan 500 op 100.000. Iets meer dan een derde van de ic-bedden is bezet met Covid-patiënten. 'Volgens de politiechef gaat het nu te snel, en moet het virus worden afgeremd.'

Beluister ook | Regionale coronamaatregelen weinig effectief in buitenland

De maatregelen gelden volgens Bijlsma in eerste instantie voor 14 dagen. Wie een verpleeghuis wil bezoeken, moet een afspraak maken en mag maar met twee personen komen, alle beurzen en congressen zijn voor de komende twee weken afgelast, zwembaden gaan dicht, behalve voor minderjarigen, collegezalen mogen maar halfvol, studentenfeesten zijn verboden, bars gaan van 22:00 uur dicht en restaurants mogen onder voorwaarden open.

Volgens Bijlsma vindt 60 procent van de Parijzenaren het geen probleem dat de kroegen sluiten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen