Internationaal8 okt '20 08:33

'Gidsland' Italië krijgt nu ook klappen te verduren

Auteur: BNR Webredactie

Italië leek de afgelopen weken een corona-gidsland, maar ook daar gaat het nu mis. Het land telde gisteren het hoogste aantal nieuwe besmettingen sinds april: bijna 3.700. En ook het aantal ic-opnames loopt weer op.

Mensen op straat in Italië
Mensen op straat in Italië (AFP / Tiziana )

Lange tijd leek Italië het goed te doen, maar nu onder meer de scholen en de horeca weer open zijn, loopt het aantal besmettingen weer op. Volgens correspondent Pauline Valkenet kwam het land vrij onberispelijk uit de lockdown, maar ook voor Italië geldt: meer open, meer besmettingen. 'Gisteren hadden we bijna duizend besmettingen meer dan eergisteren en daar is iedereen toch wel van geschrokken. We zitten voor het eerst sinds april weer boven de drieduizend per dag.'

Luister terug | Italië Podcast | Viva la donna

Anders dan in Nederland speelt het mondkapje in Italië een belangrijke rol in de bestrijding van corona, zegt Valkenet. 'Als je in je eentje sport of wandelt is een kapje niet nodig, maar zodra je je in de omgeving van anderen begeeft, ben je verplicht er één te dragen.' Wie overigens naar Italië vliegt, kan een corona-sneltest verwachten. Die gold al voor bezoekers uit andere landen en nu ook voor Nederlanders.

Lees ook | Covid-19, een gouden kans voor dictators


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen