Internationaal9 okt '20 18:51Aangepast op 9 okt '20 19:25

Santokhi: Internationale bijstand voor Suriname

Auteur: BNR Webredactie

Suriname heeft bevestiging gekregen dat er internationale bijstand komt om het land uit de zware financieel-economische crisis te krijgen. Dat zegt president Chan Santokhi tegen BNR. Het Surinaamse staatshoofd wil daarmee de bevolking geruststellen dat die de crisis niet alleen hoeft te dragen.

President Chan Santokhi  van Suriname
President Chan Santokhi van Suriname (ANP / Ranu Abhelakh)

Donderdag presenteerde president Santokhi twee pakketten aan maatregelen aan de Sociaal Economische Raad (SER), de Staatsraad en de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) ter beoordeling. En eerder deze week zegde minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken 17 miljoen aan resterende verdragsmiddelen toe aan Suriname, als teken van steun aan de regering van Santokhi. Ook zijn er voorbereidingen gaande voor een handelsmissie naar Suriname.

Lees ook | Bouterse zadelt opvolger Santokhi op met miljardenschuld

Santokhi zegt in de BNR-podcast Wij in de toekomst ernaar uit te kijken om de steun deze week aan de Surinaamse samenleving bekend te maken. 'Dat biedt de geruststelling dat we niet alleen aan de portemonnee van het volk komen om de crisis aan te pakken; we zijn tegelijkertijd bezig om met bijstand uit het buitenland verlichting te brengen in de financieel-economische crisis. En de bevestiging dat die bijstand er komt is al binnen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen