Internationaal25 okt '20 14:00

Nederlands culinair succes in Berlijn

Auteur: BNR Webredactie

Nederlands culinair succes in Berlijn. Het komt op naam van het duo Lode en Stijn dat in de kantine van de beroemde Suhrkamp uitgeverij een nieuwe zaak mocht openen. Het krijgt lovende recensies en Corona lijkt geen vat te hebben op de formule.

(Unsplash / Sara Dubler)

Corona treft ook de horeca in Berlijn, Maar Stijn maakt zich niet zo'n zorgen. 'We zitten behoorlijk volgeboekt. Mensen zijn niet veel op vakantie geweest. En een nieuwe opening zorgt voor nieuwsgierigheid, mensen willen zien wat er er van maken.'

Cultuur

In gesprek met BNR-correspondent Derk Marseille vertelt Stijn wat er allemaal achter de schermen gebeurt. 'We verwerken elk product van A tot Z. We steken hier onze hart en ziel in.' Als voorbeeld noemt hij de verse vleessaus die ze iedere dag maken. 'We zijn nu de botten aan het koken. Dat duurt ongeveer acht uur.'

Zes jaar geleden vertrokken de mannen naar Duitsland om een restaurant te openen. Ook dat kwam goed aan. 'Ik merk wel wat cultuurverschil. Het is moeilijk om toe te geven, maar je ziet wel in onze persoonlijkheden een vrij groot verschil. We zijn iets luider en uitbundiger dan Duitsers.'

Lees ook | Fletcher Hotels lonkt naar Duitse markt


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen